Ansigtsløftning og halsløft

Med alderen mister huden sin elasticitet og som følge af dette vil muskulaturen og fedtvæv begynde at hænge. Dette resulterer i de tydlige aldringstegn: kalkunhals, nedadvendte mundviger, tydelig hudfold mellem kind og overlæbe, samt hamsterposer. Ved et ansigtsløft anlægges et snit foran øret og om på bagsiden ,huden løsnes og muskulaturen strammes op, til sidst fjernes overskydende hud. Resultatet er et naturligt og yngre udseende. Ofte kombineres et ansigtsløft med andre behandlinger fx fedtsugning, øjenlåg, botox og filler.

Forundersøgelsen:

Ved forundersøgelsen anbefaler vi, at du lader et familiemedlem eller en god veninde deltage, da der er meget information, som efterfølgende kan være svær at huske på. Det er en rigtig god idé at have gennemlæst vores informationsmateriale inden du møder op til forundersøgelsen, medbring gerne en liste med spørgsmål du har til forløbet.

Ved forundersøgelsen må du meget gerne medbringe vores spørgeskema i udfyldt stand,  du kan downloade det her. Der skal minimum gå en uge fra forundersøgelse til operationen må udføres.

Din tryghed er vores største prioritet

Ved konsultationen sikrer lægen sig, at du helbredsmæssigt er klar til operation. Der er enkelte specifikke sygdomme og medicinske behandlinger, som øger risikoen ved kirurgi, hvorfor vi må afstå fra at operere, se detaljeret liste her.

Overvægt og rygning er blandt de to største risikofaktorer ved kosmetisk kirurgi. Det anbefales, at dit BMI er under 27 og må maksimalt være 30, du kan udregne dit BMI her.

Du skal stoppe med rygning fra rygning 4 uger før operationen indtil fire uger efter operationen.

Hvis der er behov for supplerende undersøgelse fx blodprøver, hjertekardiogram (EKG) osv aftales dette. Får du medicin aftaler du i samråd med kirurgen om der skal ændres eller pauseres i din behandling.

Operationen:

Selve det operative indgreb tager 3-4 timer og foretages i fuld bedøvelse.

Der anlægges et snit foran øret forbi øreflippen og om på bagsiden af øret, nogle gange helt op til hårgrænsen. Herefter løsnes huden fra kinden ned mod halsen og mundvigen. Der placeres typisk tre tråde på hver side som løfter i halsmuskulaturen, samt i ansigtets muskulatur. Er huden på halsen meget løs er det ofte nødvendigt at foretage sammensyning af muskulaturen via et snit under hagen. Dette kan ligeledes kombineres med en fedtsugning af halsens forside.

Efter operationen:

Opvågning:

Du ligger til opvågning på din sengestue, hvor du observeres af vores opvågningssygeplejerske. Anæstesi lægen ordinerer smerte- og kvalmestillende medicin. Lokalbedøvelsen virker i 4-6 timer og man har sjældent meget ondt når man vågner op. Efter et par timers sengeleje er man som regel frisk nok til at komme ud af sengen og få lidt at spise og drikke.

Udskrivelse:

4-6 timer efter operationen er næsten alle klar til at blive udskrevet, har du fået anlagt dræn vil du ofte forblive indlagt til dagen efter, hvorefter drænene kan fjernes. Du skal hentes af en pårørende og må ikke være alene i det første døgn efter operationen. Har du ikke mulighed for dette, kan indlæggelse på klinikken arrangeres.

Smerteplan:

Du får en smerteplan med hjem som instruerer dig i hvilken og hvor meget smertestillende medicin du skal tage. Vi giver medicin med til de første par dage og der bliver udstedt elektronisk recept, som kan benyttes på alle apoteker.

Smerter:

Det første døgn er som regel ikke forbundet med stærke smerter. Smerterne tager ofte til i løbet af de første 2 dage, det er vigtigt at man tager den ordinerede smertestillende medicin.

Kontrol, trådfjernelse og plaster:

Du skal til kontrol efter 7-10 dage, hvor trådene afklippes. Vi anbefaler at du benytter microporeplaster i 3 måneder.

Fysisk aktivititet:

Du skal i de første 3 døgn sove med hovedet højt. Du skal undgå krævende fysisk aktivitet i de første 3 uger efter operationen.

Følgevirkninger og risici.:

Hævelse og misfarvning:

Du skal forvente at hæve op i de første par uger efter operationen, misfarvningen aftager ligeledes i løbet af de første 14 dage.

Blødning:

Der kan forekomme blødning efter indgrebet, hvilket kan resultere i at man have foretaget en ny operation oftest i lokal bedøvelse mhp at stoppe blødningen.

Nedsat følesans:

Det er normalt at der kan forekomme nedsat følesans ud for det opererede område. Følesansen kommer gradvist tilbage over de første par måender.

Nerveskade:

I meget sjældne tilfælde kan der forekomme nerveskade til den mimiske ansigtsmuskulatur, nerveskaden kommer sig ofte spontant, men kan være permanent.

Infektion:

Infektion i ansigtet er sjælden, men kan forekomme i ca 1 % af tilfældende.

Vævsdød:

Vævsdød ses meget sjældent, men der er en øget risiko hos rygere og patienter med sukkersyge.

Læs venligst generelle forholdsregler ved plastikkirurgiske operationer grundigt.